Wij, van Global Compact Netwerk Nederland, zetten ons elke dag in voor een betere wereld. Dit doen wij door iedere dag te werken aan de SDG’s (Sustainable Development Goals). We geloven dat young professionals hiervoor nodig zijn. Zij zijn de leiders van de toekomst. Zij hebben nieuwe innovatieve ideeën om onze wereld socialer en duurzamer te maken.

Daarom zijn wij in 2017 gestart met het Young Professional Program. We zijn op zoek gegaan naar gedreven young professionals. Deze hebben wij gevonden. Vijftien jongeren die werkzaam zijn in verschillende functies bij bedrijven die, samen met ons en het netwerk van Global Compact, zich elke dag inzetten voor de Sustainable Development Goals.

De young professionals zijn aan de slag in twee groepen aan een high impact project dat gerelateerd is aan de SDG’s. De young professionals werken samen met coaches vanuit de bedrijven die lid zijn van Global Compact Netwerk Nederland (KPMG, Witteveen+Bos) en zich iedere dag inzetten voor de SDG’s. De young professionals zijn onder andere werkzaam bij Shell, Philips, Heineken, EY, Akzo Nobel, Delta Loyd, ftprf en NN Group.

Samen met de young professionals en de lidbedrijven van Global Compact hebben wij een droom voor het jaar 2030. In dit jaar moeten de SDG’s een feit zijn. In het jaar 2030 zijn wij een socialere en duurzamere wereld. In 2030 zijn de 17 SDG’s een feit, dit betekent geen armoede, geen honger, kwalitatieve opleidingen, gelijkheid, betaalbare en schone energie en nog veel meer SDG’s die behaald zijn in 2030.

Gelooft u ook in de 17 SDG’s en werkt u ook graag met uw bedrijf mee aan een socialere en duurzamere wereld? Wordt dan lid van Global Compact Network Nederland.

Bekijk de flyer voor meer informatie