SDG Vlaggendag 2022

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan de derde editie van het SDG vlaggencampagne op 23September 2022.

Op 23 September is het precies zeven jaar geleden dat de wereld de Sustainable Development Goals (SDG’s) omarmde, 17 doelen die ons leiden naar een meer inclusieve, rechtvaardige en duurzame samenleving in 2030. De SDG’s zijn essentieel voor een herstel dat leidt tot groenere, meer inclusieve economieën en sterkere, veerkrachtigere samenlevingen. Door deel te nemen aan de SDG vlaggencampagne geef je aan dat je actief bijdraagt aan de SDG’s en de 2030 Agenda.

Partners die sinds september 2021 bij Global Compact Netwerk Nederland zijn aangesloten, krijgen deze SDG-vlag van ons cadeau zodat je die de 23ste kan laten wapperen op je hoofdkantoor. Partners die vorig jaar hebben meegedaan worden uitgenodigd om nogmaals mee te doen en eventueel de campagne uit te breiden naar andere vestigingen in binnen- en buitenland. Door de vlag te hijsen op bedrijfskantoren in het buitenland, kunnen bedrijven hun commitment aan de SDG’s op nationaal en internationaal niveau tonen. Bent u hier enthousiast over dan kunt u hier uw SDG-vlaggen bestellen.

Dit jaar gaan we een stapje verder en nodigen we je uit om deel te nemen aan de Raise the SDG Flag Challenge in samenwerking met AWorld, de officiële app ter ondersteuning van de ACTNOW-campagne van de VN. AWorld is een mobiele applicatie die individuele actie aanmoedigt door gebruikers te onderwijzen, te betrekken, te meten en te belonen. De uitdaging is toegankelijk voor iedereen en we moedigen je aan om je collega’s, lokale organisaties en vrienden erbij te betrekken. Verdere instructies zijn te vinden op de onderstaande link.

Naast de fysieke zichtbaarheid van al deze vlaggen, streven we naar een sterke online aanwezigheid. Daarom vragen we je om de hashtags #togetherfortheSDGs en #samenvoordeSDGs te gebruiken. Meer informatie over de campagne vind je hier: SDG vlaggencampagne 2022  of je kan onze SDG Campagne Manager Gabi Aubin via aubin@gcnetherlands.nl contacteren.

Naar de inhoud springen