Putting Purpose Beyond Profit

NB: De voertaal is Engels

Op 2 april 2020 van 15:00 tot 18:00 organiseert Global Compact Netwerk Nederland in samenwerking met de Netherlands British Chamber of Commerce (NBCC) de bijeenkomst “Putting Purpose Beyond Profit”. Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan dit evenement. Deze zal online plaatsvinden.

De wereld kijkt naar bedrijven om uit te leggen hoe zij kunnen bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). De bedrijven reageren hierop door hun missie opnieuw te formuleren en kijken naar zinvolle manieren om hun financieel-economische, maatschappelijke en ecologische doelen voor de langere termijn vast te stellen. De SDG’s bieden een positieve kans, en vereisen waakzaamheid bij hettegengaan van negatieve effecten in de toeleveringsketens.

Tijdens dit evenement zullen we de SDG’s vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Deskundige sprekers zullen uitleggen waarom de niet-financiële delen van het geïntegreerde jaarverslag net zo duidelijk en betrouwbaar moet worden als het financiële deel, teneinde de SDG’s te bereiken en tegelijkertijd investeerders en stakeholders op een meer betekenisvolle manier te betrekken. In de afgelopen maanden is er een debat geweest over de validiteit van niet-financiële informatie in het jaarverslag. Om de SDG’s in 2030 te bereiken, zijn relevantie, betrouwbaarheid en controleerbare informatie over de effectiviteit van de brede duurzaamheidsinspanningen cruciaal.

Er zal een actieve paneldiscussie plaatsvinden over een van de meest cruciale milieuproblemen waar de samenwerking tussen Nederland en Engeland het verschil kan maken: plastic afval en hoe het gebruik van enkelvoudig gebruikt plastic kan worden teruggedrongen.

 

 

Datum

02 04 20

Tijd

15:00 - 16:00

Meer informatie

Meld u aan

Locatie

Malietoren
Meld u aan

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *