SDG doel 10: Ongelijkheid verminderen

Ongelijkheid in en tussen landen terug dringen

 

Binnen landen is de inkomensongelijkheid tussen de bewoners groter geworden. Echter is tussen de landen de inkomensongelijkheid verminderd. Tussen 1990 en 2010 is de inkomensongelijkheid binnen de ontwikkelingslanden toegenomen met 11 procent. Wereldwijd wordt het idee steeds meer gesteund dat de economische vooruitgang niet genoeg is om armoede te bestrijden.

 

In doel 10 staat dat meer landen aandacht moeten besteden aan de inkomensgroei van arme mensen. Daarnaast is er binnen doel 10 ook ruimte voor migratie. Migratie en mobiliteit van mensen moet beter en veiliger georganiseerd worden. Naast het verbeteren van de migratie en mobiliteit van mensen moet er een einde komen aan discriminerende wetten en praktijken die ongelijkheid alleen maar groter maken. Wereldwijd moet iedereen de kans hebben betrokken worden bij alle sociale, economische en politieke aspecten van de maatschappij.

 

Zou u ons graag willen helpen bij het waarmaken van het duurzaamheid doel 10? Word dan lid van het wereldwijde netwerk, Global Compact.