SDG doel 9: Industrie, innovatie en infrastructuur

Bouw veerkrachtige infrastructuur, bevorder inclusieve en duurzame Industrialisering van stimuleer innovatie

Bij het woord infrastructuur kunt u denken aan transport, wegen, irrigatie en informatie-, en communicatietechnologie. De infrastructuur is noodzakelijk wanneer we het onderwijs, gezondheidszorg of het drinkwater permanent willen verbeteren. Zonder infrastructuur is het voor kinderen veel moeilijker om naar school te gaan. Zonder infrastructuur is het lastiger om een baan te krijgen, zaken te doen, informatie te ontvangen een überhaupt eten te halen.

Om de infrastructuur te verbeteren is er ook vooruitgang nodig in de technologie. Binnen dit doel is de industrialisatie en innovatie ook belangrijk. Zonder technologie en innovatie zal er geen industrialisatie komen en zonder industrialisatie komt er geen ontwikkeling, volgens de Verenigde Naties.

Infrastructuur moet in 2030 voor iedereen wereldwijd beschikbaar en betaalbaar zijn. De minst ontwikkelde landen moeten ook in 2020 toegang hebben tot internet en er moet meer onderzoek komen naar technologie binnen de industriële sector.

Zou u graag meer willen weten over de andere Sustainable Development Goals? Bekijk deze dan hier of neem contact met ons op.