SDG doel 8: Waardig werk en economische groei

Wereldwijd zorg dragen voor de bevordering van aanhoudende, volledige en productieve te werkstelling en waardig werk!

 

In Nederland betekent het vaak dat wanneer je werk hebt dat je ook niet in armoede zal leven. Dit is niet over al zo. In veel land werken mensen hard, maar leven nog altijd in armoede. Hier moet verandering in komen.
Doel 8 richt zich dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te werken in goede werkomstandigheden. Deze banen zullen de economische groei bevorderen zonder het milieu aan te tasten.

 

Binnen dit doel is er nog veel werk te doen. Het aantal van werkelozen in de wereld is namelijk alleen verhoogd en nog niet verlaagd. Het aantal werkelozen was in 2007 170 miljoen en is gegroeid naar 202 miljoen werkelozen in 2012.


Om alle werkelozen en nieuwe mensen die de arbeidsmarkt op komen van een baan te voorzien moeten er nog veel extra banen komen. Het zouden gaan om ongeveer 470 miljoen banen die er nog bij moeten komen die alle werkelozen en nieuwe mensen op de arbeidsmarkt van een baan te kunnen voorzien.

 

Naast het creëren van nieuwe banen moet er binnen dit doel ook actie ondernomen worden tegen de kinderarbeid en slavernij. In 2025 moet er een einde zijn gemaakt aan alle vormen van kinderarbeid, maar ook aan moderne slavernij, mensenhandel, kindersoldaten en gedwongen arbeid.