SDG doel 4: Kwalitatief onderwijs

Verzeker de gelijke toegang tot onderwijs van kwaliteit en bevorder de mogelijkheid tot het doorleren!

 

 

Met doel 4 doel wordt er meer aandacht besteed aan de kwaliteit van onderwijs. De scholieren en studenten moeten kennis en vaardigheden kunnen opdoen over duurzame ontwikkeling, levensstijlen, mensenrechten en gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

 

We moeten daarnaast ook cultuur op scholen creëren zonder geweld, diversiteit, vrede en mondiaal burgerschap. Hiervoor hebben we docenten nodig die bekwaam zijn om dit over te kunnen brengen. Het is dus ook erg belangrijk dat de docenten een kwalitatieve opleiding hebben gehad.

 

Wereldwijd gaat het primaire onderwijs al erg goed. Echter richt dit doel zich op zowel primair als secundair en tertiair onderwijs. Alle jongens en meisjes wereldwijd moeten de basisschool en middelbare school kunnen afmaken. Naast de basisschool en middelbare school moeten wereldwijd alle jongens en meisjes ook toegang krijgen tot betaalbare beroeps-, technisch-, en hoger onderwijs.

 

Door de millenniumdoelen is er al veel veranderd op het gebied van onderwijs. Vooral voor vrouwen en meisjes is dit positief veranderd. 91% procent van de kinderen, wonend in een ontwikkelingsland, gaan naar de basisschool.


In 2015 zagen, tegenover 2000, wij dat het aantal van de kinderen die niet naar school gaan is gehalveerd. Dit is van 100 miljoen kinderen in 2000 naar 57 miljoen in 2015 gegaan.